Internationale vrouwendag

  1. Home
  2. Blog
  3. Internationale vrouwendag

I am a woman, what’s your superpower?

Dat is de leuze vandaag, op Wereldvrouwendag. Wij zegevieren op 
8 maart. Een hoogdag is het voor ons! Maar wat met vrouwen die niet veel reden hebben om hun speciale dag te vieren omdat ze chemotherapie of bestralingen ondergaan? Voor hen is zo’n dag nog belangrijker, vind ik. Daarom opende ik in januari een uniek salon. Een schoonheidssalon zoals we er amper – of zelfs geen – kennen. Eéntje voor kankerpatiënten. Vandaag voelt die vrouw zich hier bij mij even niet ziek.

Vrouwendag is in mijn opinie voor hen nog belangrijker. Het maakt hen strijdlustig. Een speciale dag om vrouw te zijn. En te kunnen zijn. Dat kunnen ze meer dan ooit gebruiken. Bij mij vinden kankerpatiënten op één plaats de juiste zorg en producten, afgetoetst aan hun noden en wensen. Dat kan gaan van speciale gezichtsbehandelingen met aangepaste producten, deugddoende massages tot het passen en kopen van pruiken, voor ieders budget. Normaal moeten ze van het ene adres naar het andere. Hier zit alle kennis en expertise bij elkaar. Alles gebeurt discreet. Workshops beantwoorden allerlei vragen die vrouwen kunnen hebben wanneer ze een behandeling volgen, gaan volgen, of gevolgd hebben. De officiële opening van mijn zaak vond niet toevallig plaats daags voor Wereldkankerdag op 4 februari. Think Pink, de vzw die meer aandacht vraagt voor borstkanker, steunt mijn initiatief.

Voorzitster Heidi Vansevenant is zelf ook kankerpatiënt en zij vindt een ziekenhuis ook niet voor iedereen de juiste omgeving voor dit soort zorg. Daarnaast benadrukte ze hoe fijn het was dat alles hier op één plaats in een huiselijke sfeer mogelijk is. Ze vertrouwde me toe dat kankerpatiënten al genoeg tijd doorbrengen in ziekenhuizen. 
Waarom ik met dit salon begon? Nee, ik heb zelf geen kankerverleden. Maar ik kom al twintig jaar in contact met vrouwen die pruiken komen kopen in mijn gewone kapsalon.

Ik zag telkens dat ze een drempel over moesten om bij een gewone kapper binnen te stappen, ik zag de schaamte in hun ogen als ze me vroegen of ze een pruik konden passen. ‘En of dat niet ergens vanachter kon?’ Het is voor die vrouwen dat ik dit salon, naast mijn kapsalon, ben begonnen.

Mijn grote droom is eindelijk in vervulling gekomen. Hier kunnen vrouwen zichzelf weer vrouw voelen. Is het omdat ik zelf een vrouw ben dat ik weet hoe belangrijk het is om je zo te voelen? Dat kan. Ik weet hoe je kan opleven door een gezonde blush op je wangen, ik weet hoe een vrouw zich voelt bij een ‘bad hair day’…maar ik weet niet wat het is om chemotherapie of radiotherapie, of eender welke behandeling tegen kanker te ondergaan. In de verste verte niet.

Ik kan wel proberen om die blush terug op de wangen te krijgen … het verdict kanker is een donderslag bij heldere hemel. Eigenlijk zou elke dag Vrouwendag moeten zijn. Leve Vrouwendag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu